KURENTOVA LUNA

celovečerni film v razvoju

Kurentova luna je film, ki združuje žanr raziskovalne kriminalke, skrivnostnega trilerja z elementi mračne grozljivke in temačne drame. Je namišljena zgodba, ki skozi resnične zgodovinske elemente, ljudske običaje in verovanja tvori napeto pripoved, v kateri relativno klišejski policijski dvojec korak za korakom odkriva temačno ozadje nenavadnih umorov.

Vzporedno z glavno zgodbo se film ukvarja še s temami kot so patriarhalna družba, feminizem, razlike med spoloma, generacijske razlike, rasna superiornost, družbeni sloji, in drugimi antropološkimi elementi. Poleg kurenta kot mitološkega bitja, ki je v mnogih variacijah prisoten pri vseh slovanskih narodih in posledično tudi pri mnogih narodih, ki mejijo s Slovani, se v zgodbi gledalcu predstavi velik del slovenske in delno tudi slovanske mitologije. Kljub ogromnemu vsebinskemu potencialu ta v filmskih zgodbah ni ravno pogosto zastopana in posledično tudi ni  izrabljena, kot je na primer grška mitologija, kar je za potencialnega gledalca še ena izmed bolj privlačnih posebnosti filma.

Kurentova luna predstavlja vizualno bogat film z zapleteno zgodbo in vsebinsko smiselno naraščajočo vsesplošno prisotno mračno atmosfero, ki preko zanimivih likov in kompleksnega zapleta gledalca subtilno pelje do končnega razpleta in ustvari nepričakovano celoto, zanimivo predvsem ljubiteljem skrivnostnih kriminalnih trilerjev.

Za več informacij o projektu na  info@666productions.si

koproducenti

FINANČNA Podpora